Renault FLUENCE

Good bye Megane Sedan, Hello Fluence!

Discutand cu un coleg la o tigara (mersi Eagle) am aflat ca "ni se pregateste ceva"...

Se pare ca, mergand pe principiul aplicat la "Clio / Symbol", in urma caruia vechiul Clio Symbol a ramas "Symbol", ca fiind sedanul produs in Turcia, Renault va rupe legatura intre denumirea "Megane" si conceptul sedan.

Noul nume - Fluence. Un nume care (dupa cum imi suna mie) exprima intr-un cuvant liniile exterioare ale masinii, insa si design-ul interior.
Pentru o masina la limita clasei compacte mici, la cei 4.62 metri lungime, cred ca va avea loc destul de mult, iar ambianta interioara care deriva din hatch-backul Megane 3 va fi una extrem de placuta.
Iar cireasa de pe tort ar fi ca (se pare) in 2011, Renault va lansa o versiune 100% electrica. Interesant nu?

sursa imagine(c): http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/41/1823/4826890/11/renault-fluence.jpg

Ma bucura sa vad ca Renault iese din nou in fata cu un concurent serios pentru deja celebrele Fiat Linea sau KIA C'eed - era de asteptat, mai ales avand in vedere ca design-ul e bazat pe Megane 3, care, la randul lui s-a lasat asteptat destul de mult.
De asemenea, cred ca ca elementele specifice Renault (siguranta maxima inca de la versiunile entry-level, pretul mic pentru dotari generoase) si chiar cele specifice Nissan (cutie automata cu transmisie continuu variabila - vezi Nissan Murano) vor face din acest automobil o alegere cel putin interesanta.

OK, si... de unde vine? Pai - atat Megane 3, Laguna 3 si mai nou si Fluence se pare ca imprumuta multe din ideile inmagazinate in conceptul... "Fluence" prezentat inca din 2004.

sursa imagine(c): http://www.seriouswheels.com/pics-2004/2004-Renault-Fluence-Concept-FA-Wheels-Turned-1600x1200.jpg

Bravo lor! si ... La mai mare!

Iata si un filmulet cu noul Fluence.



sursa articol (c): http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-6095925-video-renault-aduce-noiembrie-piata-romaneasca-berlina-fluence-care-inlocuieste-megane-sedan.htm

[Later Edit]

Se pare ca Fluence se va fabrica si in Korea, de catre divizia estica a aliantei Renault-Nissan, numita... Samsung Motors.
Da, Samsung nu face doar LCD-uri si DVD Player-e, s-au apucat de masini. Se pare ca au si contribuit serios si la design-ul noii game Renault, inca de la Koleos, care poarta la ei denumirea "QM5".

Modelul "omolog" al lui Fluence, denumit "SM3" s-ar parea ca vrea sa atace chiar si piata Statelor Unite si este menit sa inlocuiasca deja batranelul Nissan Sentra. Succes!

"Current internet buzz revolves around contract talks Penske is having with Renault, and their Korean Samsung division. This would be a quick way for Renault to get back into the US market, using designs that are already in production, and equipped with Nissan powertrains that already meet US standards. Samsung offers 5 different vehicles in the Korean Home Market; The SM3 (Which is a Nissan Sunny/Sentra, and already set to be discontinued), the New SM3, the SM5, the SM7, and the QM5."


sursa (c): http://blog.cardomain.com/2009/08/05/pure-speculation-saturns-new-models-after-the-roger-penske-takeover/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile malitioase, ofensive sau cu limbaj inadecvat vor fi sterse. Va multumim.