Preluari spectaculoase?

Stim cu totii ca indienii de la Tata Motors au preluat uzinele Jaguar si Land Rover (mandria si renumele britanicilor) anul trecut, cumparandu-le de la Ford.

Iata insa ca se anunta si alte preluari spectaculoase (mai mult prin natura cumparatorilor care s-au anuntat interesati de aceste tranzactii):

Canadienii de la Magna (in asociere cu banca ruseasca Sberbank - si probabil uzinele ruesesti GAZ) vor cumpara pachetul majoritar Opel si Vauxhall de la General Motors.
"Consiliul de administratie sustine oferta facuta de consortiului Magna si Sberbank pentru cumpararea unui pachet majoritar in filialele europene Opel/Vauxhall", afirma gigantul american GM intr-un comunicat.
sursa (c): HotNews.ro
Se prevede ca Opel sa inceapa productia la uzinele GAZ.
"Cel mai controversat moment al negocierilor a fost chestiunea legata de proprietatea intelectuala a Opel si de tehnologiile sale. GM nu a vrut sa le cedeze noilor proprietari, dar a facut concesii", scrie ziarul rus Vedomosti.
sursa (c): HotNews.ro

Chinezii de la Beijing Automotive se aliaza cu suedezii de la Koenigsegg pentru a prelua integral Saab de la General Motors.
De mentionat ca suedezii de la Koenigsegg au doar 45 de angajati, anul trecut au vandut cam 20 de masini cu preturi care se invart in jurul valorii de un milion de euro bucata...
sursa (c): HotNews.ro

Si, nu in ultimul rand, chinezii de la Geely sunt singurii interesati in mod serios sa cumpere Volvo - tot de la GM.
"Ford nu a confirmat interesul chinezilor pentru Volvo, iar surse apropiate spun ca americanii nu sunt inca hotarati daca sa vanda marca suedeza, tamandu-se ca va urma un flux al proprietatii intelectuale a Volvo catre China."
sursa (c): HotNews.ro

Cu alte cuvinte...

GM face un "Garage Sale", si multi incearca sa cumpere brand-urile la pret redus... Chinezii sunt niste candidati periculosi, intrucat e clar cam la ce calitate (dar si la ce preturi) ar ajunge "copiile fidele 100%" ale design-urilor de la marile firme...

Insa... "niciodata sa nu spui niciodata" - dovada clara este Tata (din fosta colonie engleza) care acum detine cu acte in regula emblema luxului si grandorii britanicilor.



(c) Logo-urile General Motors, Opel, Vauxhall, Magna, Saab, Koenigsegg, Beijing Automotive, Volvo, Geely apartin proprietarilor marcilor respective

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile malitioase, ofensive sau cu limbaj inadecvat vor fi sterse. Va multumim.