Cadillac Escalade - Test Drive

Am scris acest articol in 2008, dupa ce am condus un Cadillac Escalade in Statele Unite... il postez aici, tot cu titlu de "review" Grin...

V8 American Power

Am avut ocazia sa fac un test-drive cu un Cadillac Escalade - motor V8 de 6.2 litri, din 2008 - era un model high-end, iar luxul si confortul erau cuvinte de ordine, in pofida a ceea ce se spune despre masinile americane (am observat ca masinile de test-drive in general sunt alese din gama high-end... evident ca sa te impresioneze mai tare).
Am auzit un sunet specific unui V8 imediat ce dealer-ul a pornit masina si a lasat-o in "neutru". Sunetul este ceva deosebit,a bataile pistoanelor si teava dubla de evacuare dandu-i o rezonanta foarte interesanta.
Masina era impresionanta - cel putin dupa statistici.
Totusi, trebuie sa ne gandim ca avea peste 400 cai putere si un cuplu similar cu un 911 turbo. Greutatea insa... era alta poveste... 2.5 tone gol.
Cutia de viteze automata era insa foarte sportiva, ducand motorul pana pe la 4000 RPM in anumite trepte - mai ales daca "o calcai la podea" (cutia avea 6 trepte si mod manual - pe care insa nu am apucat sa il folosesc).
Pentru o masina atat de mare si grea, avand in vedere si rotile imense (ma refer la jantele de 22 toli care erau montate pe modelul respectiv) si sistemul de tractiune 4WD, se misca de minune si putea fi controlata ca o jucarie in oras - asta m-a lasat placut impresionat.
Spatiul - nu era o problema - aveam senzatia ca am nevoie de un bat de 50 cm ca sa il bat pe umar pe pasagerul din dreapta - doar cotiera dintre scaune avea cca 30-40 cm...
Consumul insa... asta e alta poveste... 10-12 mile pe gallon... asta vine undeva la 25-30 litri per 100 km... nu e ceva ce sa conduci la servici sau la cumparaturi, nu?
Pretul de asemenea era mult in afara standardelor in care m-as incadra...



sursa img (c) AutoBlog.com, unde puteti gasi si un review mai amanuntit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile malitioase, ofensive sau cu limbaj inadecvat vor fi sterse. Va multumim.