Alte noutati de la Detroit...

Salonul de la Detroit a debutat parca intr-un efort considerabil de a re-starni interesul pietei americane pentru masini.

Si pentru ca "moda" (sau tendintele generale actuale) se orienteaza inspre sistemele ecologice (insa mai degraba parca spre un consum de carburant mai mic), dupa cum am vazut intr-un articol precedent, VW a lansat un coupe hibrid pe platforma de Jetta.

Tot in aceasta categorie am putea trece si Honda CR-Z, tot un hibrid, insa cu o cutie manuala in 6 trepte si lumini de pozitie (lumini de zi) realizate cu LED-uri. CR-Z va avea un motor de 1.5 litri si unul electric , impreuna aceste 2 motoare vor pune la dispozitie 124 CP cu un cuplu de 174 Nm. Se pare ca multumita motorului electric CR-Z va avea o curba de cuplu foarte plata, maximul fiind la doar 1500 RPM, ceea ce ii va conferi o impresie de sportivitate. In rest, se pare ca interiorul (tipic japonez, hi-tech) va beneficia de afisaje digitale cu efecte 3D.


Chrysler si Dodge nu prea au adus modele noi, ci mai degraba versiuni noi (respectiv face-lift-uri) la modelele existente.

Chrysler a prezentat modelul 300 in versiunile S6 si S8, indicative care aduc deja dupa ele paralele cu faimoasele modele Audi. Se pare ca aceste indicative provin de la motoarele V6 (3,5 litri - 250 CP) si V8 (HEMI 5,7 litri - 360 CP) care echipeaza cele 2 versiuni. Interesant este ca ambele modele au aproximativ acelasi consum mediu. Se pare ca interiorul nu e insa la fel de surprinzator ca si exteriorul, impactul micilor modificari aduse fiind unul prea purin semnificativ (fata de versiunile anterioare).


sursa informatii si imagini: ProMotor.ro

3 comentarii:

Tractari Constanta spunea...

"va beneficia de afisaje digitale cu efecte 3D" ... gen avatar? :P

KiLLeR spunea...

Afisajele 3D din Honda CR-Z vor revolutiona in mod sigur modul in care primiv un cadran de bord. O imagine sugestiva aici.
...Hehe, ar fi prea tare sa fie ca in "Avatar" :)

KiLLeR spunea...

Rectificare... imaginea anterioara era din cockpit-ul conceptului CR-Z... Pentru bordul modelului de serie, o imagine recenta poate fi vazuta aici.

Trimiteți un comentariu

Comentariile malitioase, ofensive sau cu limbaj inadecvat vor fi sterse. Va multumim.