Concept-cars la Frankfurt 2009 - 4

Ep 4 - Renault electric - Kangoo

Utilitarele Renault Kangoo sunt destul de renumite la noi in tara. Pretul mic si intretinerea ieftina le-au facut preferatele firmelor mari si mici.
Iata ca Renault vrea sa adere teoriei conform careia in orase vor circula doar utilitare mici si deci transportul de aprovizionare (cu cantitati mici insa) va fi unul prosper. De asemenea, o versiune 100% electrica a masinilor dedicate acestui gen de activitate ar insemna un beneficiu enorm pentru orasele respective.

La acest concept s-a folosit un motor electric de aproape 95 CP si cuplu de 226 Nm (alimentat de o baterie Li-Ion). Totusi motorul e capabil de un maxim de 12000 RPM, si se pare ca ar putea propulsa masina pana peste 130 km/h (unde intervine limitarea electronica). Autonomia e estimata la 160 km.

Ca dimensiuni, Kangoo-ul are o lungime lungime de 3,95m si o inaltime de 1,85m.
Se pare ca au fost de asemenea inglobate in acest concept-car o serie de inovatii cum ar fi izolarea termica (masina comportandu-se ca un "termos") si incalzirea mainilor si a fetei (prin directionarea jetului de aer cald inspre zonele mainilor - volan si zona fetei), intrucat aceste extremitati resimt cel mai tare frigul.
Camere video inlocuiesc oglinzile, in timp ce farurile sunt bazate pe tehnologia LED, pentru un consum mic si fiabilitate marita.
In plus, se pare ca barele de protectie au in componenta un gel poliuretanic, fiind usor deformabile la impact - treaba asta e chiar interesanta pentru orasele noastre, nu?





sursa img (c): ProMotor.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile malitioase, ofensive sau cu limbaj inadecvat vor fi sterse. Va multumim.